Bloomberg: Baltimaade vilets majandus põhjustab rahutusi

16. jaanuar 2009, 11:50

Kuna Eesti, Läti ja Leedu on Euroopa Liidus
kõige halvemas majanduslikus seisus, võib see põhjustada Balti riikides
sotsiaalseid rahutusi ning poliitilist ebastabiilsust.

Leedu ametiühingute liit korraldab täna pärastlõunal Vilniuses demonstratsioon, mis on sarnane valitsusevastane protest, nagu toimus kolm päeva tagasi Riias. Leedu peaminister Andrius Kubilius soovitas tungivalt säilitada rahu, kirjutas Bloomberg.

Rahutused endistes kommunistlikes riikides on kontrastiks 2006. aastale, kui kolme Balti riigi majandus kasvas kiiremini kui ühelgi teisel Euroopa Liidu liikmesriigil. Praegu aga seisavad riigipead silmitsi kutsega astuda tagasi.

"Inimeste frustratsiooni tagajärg võib olla poliitiline lõhenemine Balti riikides," ütles Danske Banki vanemanalüütik Lars Christensen. "Poliitikud on väga piiratud selles, mida nad saavad praegu teha ning seda on väga raske inimestele selgitada," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing