Godmanis on valmis ohverdama Läti valitsuse

17. jaanuar 2009, 09:51

Läti peaminister Ivars Godmanise hinnangul
on kriisi võimalik lahendada ilma erakorraliste valimisteta, seda juhul,
kui tuua ohvriks valitsus.

„Ma võin tagasi astuda, kui see päästab parlamendi laiali saatmisest,“ vahendas Godmanise sõnu BizNews.lv.
Peaministri sõnul ei ole ta tagasi astumist siiski veel ära otsustanud ning jätkab läbirääkimisi seimi koalitsioonipartneritega.

Godmanis märkis samuti, et sel aastal tuleb valitsusel vastu võtta palju karme otsuseid. Ta rõhutas, et ülimalt keerulise olukorra tõttu riigis muudaksid erakorralised valimised situatsiooni veelgi ebastabiilsemaks.

Rahutused Lätis puhkesid 13. jaanuaril, mil Riia Toomväljakule kogunes hinnanguliselt 10 000 meeleavaldajat, kes nõuadsid parlamendi laialisaatmist ja valitsuse tagandamist. Meeleavaldus sai alguse pärast seda, kui erakonna Ühiskond Teisele Poliitikale esindaja parlamendis Artis Pabriks nõudis president Valdis Zatlersilt seimi laialisaatmist ja paremtsentristliku valitsuskoalitsiooni tagasiastumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2009, 16:59
Otsi:

Ava täpsem otsing