Jüri Mõis: meid kaitseb osav välispoliitika

26. jaanuar 2009, 15:15

Endise hansapankuri Jüri Mõisa sõnul tagab
Eesti julgeoleku NATO liikmelisus ja välisministeeriumi paindlikkus ja osavus.

„Eestit seovad kaitsekulutuste osas NATO-ga kindlad lepingud ja need kohustused liikmeks olemise eest pole nii lihtsalt käsitletavad,“ märkis Mõis Äripäeva kaitsekulutuste kärpeid puudutavale päevaküsimusele vastates.

Mõis leidis, et kuigi tänapäeval tagab Eesti julgeolekut eelkõige osav välispoliitika, mitte aga tankid ja relvad, ei saa liikmekohustusi täitmata jätta. „Kaitsekulutuste arvelt kokku hoidmine on aga NATO-ga läbirääkimise temaatika,“ leidis Mõis ja lisas, et ühe kulu on teise tulu. „Igal juhul mina neid kaitsekulutuslikke kärpeid nii lihtsalt ei käsitleks,“ lisas Mõis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2009, 15:43
Otsi:

Ava täpsem otsing