CV-Online: sobib kõigile töö äratab kahtlust

10. veebruar 2009, 12:52

Tööotsijad peaksid kindlasti olema
töökuulutuse lugemisel tähelepanelikud, appi tuleb võtta nö talupojamõistus ja
loogika, rääkis CV-Online turundusjuht Raimo Matvere.

Matvere sõnul, kui tööpakkumine on väga üldsõnaline „ja sobib kõigile“, võib olla tegemist kahtlust äratava tööpakkumisega. "Üldjuhul eeldatakse ükskõik millise töö pakkumisel, et kandideerivad siiski teatud oskuste, teadmiste või omadustega inimesed," märkis ta. Samuti tuleb olla tähelepanelik, kui pakkumise juures puuduvad viited, kust pakkumise kohta lisainfot saaks ja milline on tööd pakkuv firma (või agentuur, kes tööd vahendab), ütles CV-Online turundusjuht.

"Raudreegel ongi see, et kui tööpakkumine tundub huvitav ja jõukohane, kuid miski äratab kahtlust, tasub tööpakkumises antud kontaktidele helistada ning lisainfot küsida," selgitas Matvere. Kindlasti tasub olla ettevaatlik pakkumistega, mis pakuvad suure lisaraha teenimise võimalust kiiresti püramiid- ja muude skeemide abil, mainis ta.

"Meie portaalis ei ole viimastel aastatel selliseid petuskeeme ette tulnud, kuulutatakse ikka reaalselt olemasolevaid tööpakkumisi," ütles turundusjuht. "Kahtlaste tööpakkumiste ülespanekut püüame vältida sellega, et kõik töökuulutused vaadatakse enne portaalis avaldamist läbi," kinnitas Raimo Matvere.

Matvere hinnangul on üldiselt kõige keerulisem hinnata tööpakkumist ja selle pakkuja usaldusväärsust välismaiste töökohtade puhul. "Tulevase tööpakkuja kohta on infot keerulisem saada ning pakutava töö sisu ning tingimused võivad erineda sellest, mis pakkumises kirjas," arvas Matvere. "

Kuna neid ameteid vahendavad valdavalt spetsiaalsed agentuurid, tuleks sel juhul Matvere sõnul nendelt põhjalikku täpsustavat infot küsida. Lisaks tuleb olla tähelepanelik kuulutuste suhtes, mis kutsuvad tüdrukuid välismaale klubidesse tantsijannadeks, modelliks või eskort-saatjateks. "Selle pakkumise taga võib olla soov nõuda tulevastelt töötajatelt rohkem kui esialgu pakkumises kirja pandud," lisas Matvere.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2009, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing