Aasta ema Neiveltiga nõus

13. märts 2009, 12:47

"Kui inimesel on palju lapsi, siis ta on
tegelikult nende näol ühiskonnale palju andnud," vastas aasta ema 2008
Külli Kangur tänasele Äripäeva küsimusele, kas pensioni peaks siduma laste
arvuga.

Rahandusministeeriumis toimunud majandusliidrite arutelul Eesti sotsiaalkindlustuse tulevikust käis kõige revolutsioonilisema idee välja endine hansapankur Indrek Neivelt, kes soovitas riikliku pensioni suuruse siduda üles kasvatatud laste arvuga ja sellega, kas lapsed töötavad Eestis või välismaal.

"Ma arvan, et pension võiks olla seotud laste arvuga," märkis Kangur ja lisas, et riik võiks lastega pensioni määramisel arvestada. "Kui inimene on vanaks ja haigeks jäänud, siis talle võiks nähtud vaeva eest tasu anda, seda pensioni näol," lisas Aasta Ema.

Kanguri meelest on täiesti loomulik, et mingil eluperioodil peab naine loobuma oma võimalustest ja täielikult lastele pühenduma, unustama karjääri ja tegelema laste kasvatusega. "Seda võiks rohkem hinnata," leidis Külli Kangur.

Tema hinnangul ei tohiks mitte mingil juhul karistada neid inimesi, kes ei saa lapsi. "Neile ei tohiks mingil juhul lastetusmaksu peale panna," arvas Kangur ja lisas, et lastetud inimesed on võib olla mingil muul viisil ühiskonna heaks midagi teinud. "Kui loodus tingib selle, et oled viljatu, siis mingil juhul ei tohiks seda nendele inimestele veel seda fakti nina alla hõõruda," ütles Külli Kangur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing