Päevaleht ei pea sundpuhkust otstarbekaks

05. mai 2009, 18:37

Eesti Päevalehe juhatuse esimees Mihkel
Reinsalu ütles, kuna nende töötajad puhkavad nii ehk teisiti suvekuudel, siis ta
ei usu, et täiendavalt sundpuhkusele saatmine mingit mõju ettevõtte
majanduslikule olukorrale annaks.

„Praegusel hetkel ei ole see üldse arutelul olnud ja lähikuudel kindlasti sellist vajadust ei ole," kinnitas Reinsalu, lisades, et töötajate ajutiselt sundpuhkusele saatmine suvekuudel sõltub väga üksikutest osakondadest.

Tavaliselt on puhkusegraafikud Reinsalu sõnul Päevalehes nii planeeritud, et enamus töötajatest on peale jaanipäeva kuni septembrini puhkusel. "Meie ettevõtte jaoks oleks see ebaefektiivne,“ uskus ta, pidades silmas täiendavalt sundpuhkusele saatmist.

"Reklaam ja telemarketing on üldse kollektiivpuhkusel, samuti kui me ei tooda Ärilehte, siis nemad on ka," selgitas Reinsalu. "Kus seda teha võiks, on juba organiseeritud ametliku puhkusena."

Idee iseenesest on Reinsalu hinnangul oluline, kui olukord peaks sundpuhkusi tingima. "Parem pikendada puhkust, kui teha muid negatiivseid otsuseid palga vähendamise või koondamise näol. Minu arvates on need inimese jaoks vähem motiveerivamad kui see, et saad 5 päeva palgata puhkust," leidis ta.

„Pigem ikkagi väga pragmaatiline finantsanalüüs – kui see tasub ära ja see on sel hetkel ettevõttele kasulik,“ arvas Reinsalu, mis võiks ajendada töötajaid sundpuhkusele saatma. „Emotsionaalse poole pealt pole midagi arvata, see on ikka puhas matemaatika.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 18:37
Otsi:

Ava täpsem otsing