Postimees võib saata töötajad sundpuhkusele

05. mai 2009, 12:21

Postimehe peadirektor Erik Roose ütles, et
50protsendise tõenäosusega saadetakse töötajad graafiku järgi mõnedeks päevadeks
aastas palgata puhkusele, mis aitab ettevõttel aasta peale kokku hoida 1 miljon
krooni.

„Tuleb lähtuda tervest mõistusest, aga 50protsendise tõenäosusega see on reaalne, et mingi graafiku alusel kõik inimesed mõned täiendavad palgata puhkusepäevad peavad võtma,“ kommenteeris Roose. „See ei pea olema suvel, see võib sama hästi olla ka talvel. See peaks aasta peale ära jagunema.“

Samas märkis Roose, et konkreetset otsust, kes, keda, kus, millal praegu veel ei ole, aga põhimõtteline arutelu on nii-öelda üleval. „Kui äriline olukord reklaamiturul ei parane, siis see võiks olla kõige paindlikum ja pehmem vorm, mis aitab Postimehel kokku hoida 1 miljonit krooni aastas,“ arvas ta.

Millal võiks otsus sündida või mille pealt seda vaadatakse? „Me jälgime igakuiselt majandustulemusi. Mai keskel on näha, milline on kärbete lõplik resultaat koos tulupoolega, kas me suutsime jõuda korralikult plussi. Kui selgub, et kärped ei olnud piisavad, siis selge on see, et uuesti palku kärpida on mõeldamatu. Ettevõttes on ka suhteliselt palju koondatud. Kui ei taha toodete kallale minna, siis ei saa koondamiste peale loota. Sel juhul on paindlik puhkuste andmine üks pehme võimalus. See ei pea nädal olema, see võib ka kolm või viis päeva olla,“ selgitas Roose pikemalt.

Küsimuse peale, kas siis inimeste koormus suureneb, ütles peadirektor, et inimeste koormus suureneb ka siis, kui teine kolleeg on korralisel puhkusel. „Mõtleme niipidi, kui näiteks autojuht on puhkusel, siis on asendusautojuht, sest auto peab sõitma. Kui leht on suvel õhem või reaalsed reklaamikliendid on puhkusel, siis pole kedagi eriti asendamas, siis reklaamiinimesed võivad rahulikult puhata ja asendusest ei ole vaja rääkida,“ rääkis Roose, kelle arvates on see kõik nii lihtne, et ausalt öeldes ei näe ta isegi mingit suurt probleemi selle asja korraldamisel.

„Mul on raske iga inimese pähe näha, aga minu viimase aja kogemus on, et kõik töötajad väga paljudes ettevõtetes on õnnelikud selles mõttes, kui neil palka vähendatakse, siis järelikult neid ei koondata. Kui on valida, kas sul on 51 nädalat aastas tööd ja üks nädal palgata puhkust või sul on 52 nädalat palgata puhkust, siis ma arvan, et see valik on väga lihtne. Motivatsioonist pole nagu mõtet rääkida,“ vastas Roose küsimusele, kuidas on Postimehes lood töötajate motivatsiooniga, kui taolisi meetmeid rakendatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 18:37
Otsi:

Ava täpsem otsing