Trigon: Ukraina kasiinod suurendavad Olympicu riski

18. mai 2009, 16:49

Trigon Capitali portfellihaldur Mehis Raud
ütles, et 23 Olympicu kasiino ajutine sulgemine Ukrainas suurendab
kasiinoettevõtte riske, millega iga investor peaks arvestama.

"Loomulikult suurendab see riskipreemiat, mida peaks investor oma hinnangusse Olympicu puhul panema," arvas ta. Samas väikeaktsionärile Raud otsest aktsiasoovitust anda ei tahtnud, kuna Trigon Capital kasiinoettevõtte lähemat analüüsi ei tee. Seepärast on ka raske hinnata, kui suure mõjuga täpselt kasiinode sulgemine Ukrainas on, rääkis Raud.

Ta lisas, et potentsiaalse investorina jääks ta ise pärast seda, kui on ilmnenud raske opereerimiskeskkond Olympicu jaoks, veelgi enam äraootavale seisukohale. Keeruline on ette näha, mida aasta Olympicu jaoks toob, märkis ta. "Hetkel ei soovita tormata," lisas Raud.

Trigon Capitali portfellihaldur rääkis, kui Ukraina turg andis 12% kogu kasiinogrupi käibest, siis võib see tähendada – teadmata kasiinokeelu tulemust – vajadust kogu sealne investeering maha kanda. "Seal peaks numbrid kokku lööma," märkis Raud.

Teiselt poolt näitab see sündmus tema hinnangul, et rasketel aegadel on praktiliselt kogu regioonis, kus Olympic täna tegutseb, lisaks poliitilise pingele eelarveprobleemid. "Loomulikult on kasiinoäri selline, kus on poliitiliselt lihtne tõsta makse ja teha sellega opereerimiskeskkond kasiinodele palju hullemaks," toonitas ta. Raud tõi näiteks Eesti ning Läti, mis moodustavad poole ja rohkemgi Olympicu käibest, mistõttu on need riigid taolistel puhkudel ka peamisteks ohuallikateks.

"See on puhas poliitiline otsus," kommenteeris Raud tõenäosust, et Olympic peab pärast ebameeldivaid poliitilisi sündmusi Ukrainas seal tegevuse üldse lõpetama. "Poliitilisi otsuseid on alati raske kommenteerida, eriti Ukraina oma, millest ise eemal oled," rääkis ta.

Raud arvas, et Olympicu juhtkond ei tea isegi, mis täpselt saama hakkab. Samas sooviks ta kuulata hinnangut selle kohta, kas ja mis mõju võiks varade mahakirjutamisel olla.

Samas ütles Raud, et positiivselt asja vaadates on Olympic endiselt üks kõige parema bilansiga kasiinoettevõte Kesk- ja Ida-Euroopas. "Kui kõigil on raske, siis tavaliselt tugevamad jäävad ellu. Pikas plaanis võib see Olympicu atraktiivsust suurendada," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2009, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing