LHV soovitab Olympicu aktsiat müüa

18. mai 2009, 11:19

LHV on juba mõnda aega soovitanud Olympicu
aktsiat müüa ning hetkel jääb soovitus samaks, kommenteeris LHV analüütik
Sten Pisang reedel avaldatud börsiteadet, et Olympicu Ukraina tütarettevõte
sulges 23 kasiinot.

"Aktsiahinnale peaks sellised uudised negatiivselt mõjuma, sest ebakindlus tuleviku ees investoritele ei meeldi," sõnas analüütik. Pisangu sõnu on kasiinosektori üheks suureks riskiks alati olnud regulatsioonid. "Nii äärmuslike meetmeid, nagu Ukrainas ette võeti, ei oleks vast keegi oodanud," sõnas LHV analüütik.

"Asjade edasist käiku Ukrainas on täna väga keeruline ette prognoosida. Olympic avaldas oma börsiteates lootust, et president jätab kasiinolitsentside peatamise korralduse kinnitamata, kuid mis tulemusega ning millal olukord tegelikult lõpeb, näitab ainult aeg," ütles ta. Seniks kuni püsib ebakindlus, jäävad püsima ka näiteks rendikulud, lisas Pisang.

Töötajate tasustamata sundpuhkusele saatmist peab analüütik heaks, kuna see aitab ettevõtte kulubaasi vähendada. "Olympicul on Ukrainas 23 mängusaali ning käesoleva aasta esimeses kvartalis teeniti seal 12,1% tuludest," ütles Pisang. "Ei saa väita, et Ukraina oleks Olympicu jaoks kõige olulisem turg, kuid investeeritud on sinna kõvasti ning litsentside peatamisest tingitud kahjud on vältimatud," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2009, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing