Rein Kilk: Otsalti asjast teadvate isikute ring oli kitsas

19. mai 2009, 15:53

Kui Ida politseiprefektile Aivar Otsaltile
esitatud kahtlustused ka aset leidsid, siis neist teadvate isikute ring oli
kitsas, kommenteeris ettevõtja Rein Kilk.

Täna kinni peetud Aivar Otsaltit kahtlustatakse grupiviisilises omastamises, eraviisilise jälitustegevuse korraldamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises.

"Kõik need juhtumid on sellised, mis ei puuduta tartlasi, see pole mingi purjuspäi avalikus kohas viibimine, vaid need on nii piiritletud ja fokusseeritud süüdistused. Kui need ka aset leidsid, siis neist teadvata isikute ring oli kitsas," rääkis Kilk.

Tema sõnul on neid ka raske kommenteerida. "Ei Tartu kodanikud ega ka ettevõtjad ei olnud ega ei saanudki nendega kursis olla, neid on raske kommenteerida. Näiteks ebaseaduslik jälitustegevus, seal saigi vaid mõni väga üksik inimene ilmselt sellest teadlik olla. Väga kitsas ring," kommenteeris Kilk.

See juhtum asetab nüüd ka kogu valitsuses toimuva teise valgusesse, lisas ta. "Need tänased sündmused (Aivar Otsalti kinnipidamine ja Villu Reiljani süüdi mõistmine – toim) annavad ka valitsuskriisile teise nurga alt teatava helgi. Mingi osa valitsusest töötab väga tõhusalt, meeldib see või ei meeldi. Pihl on väga tõhus oma töös," märkis Kilk.

Spekulatsiooni kohta, nagu oleks tegemist Pihli kättemaksuga Ansipile, ei osanud Kilk väga midagi kosta. "Kes kellele kätte maksab. Raivo Küüt, politsei peadirektor ütles väga hästi, et äärmiselt kahetsusväärne, et sellised asjad juhtuvad ja samas on väga hea, et sellised asjad lähevad ka menetlemisele. Nii Reiljani kui Otsalti uudised näitavad, et me läheme ikka bütsantslikust ruumist lääne poole, kahju ainult, et mõnedele isikutele see valusalt läheb. Eks kõigil arusaamad õiguskorrast ka muutuvad," lisas suurettevõtja.

"Kui varem ei leidnud kapo mingid asjad tõendamist, siis nüüd süüdavad nii kapo kui ka prokuratuur koguda paikapidavaid tõendeid. See on juba selline kvaliteedi teine tase," lausus Kilk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing