Ka USA võib tippreitingu kaotada

22. mai 2009, 11:15

USA suurima võlakirjafondi PIMCO juht Bill
Gross hoiatas, et ka USA võib lõpptulemusena tippreitingu AAA
kaotada, teatas uudisteagentuur Reuters.

Taoline oht juba raputas eile finantsurge ning hoidis USA võlakirjad ja dollari tugeva müügisurve all.

Ameerika Ühendriigid võivad seista silmitsi reitingu alandamisega "vähemalt kolme kuni nelja aasta jooksul, aga turud näevad probleeme reitinguagentuuridest varem, täpselt nii nagu nad täna (neljapäeval) tegid," lausus Gross eile uudisteagentuurile Reuters.

Varahaldusfirma Pacific Investment Management investeeringute kaasjuht ning 154 miljardi dollari suuruse mahuga Pimco Total Return Fund juht selgitas eilset võlakirjade turu langust sellega, et USAs võib juhtuda sama, mis Suurbritannias, mille AAA-reitingu võttis eile vaatluse alla Standard Poor's.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 11:16
Otsi:

Ava täpsem otsing