Ka Neinar Seli abikaasa oli Otsalti juhtumis kahtlusalune

09. juuni 2009, 18:38

Neinar Seli abikaasa Kersti Seli on üks
neist rohkem kui tosinast inimesest, kes sai kuriteokahtlustuse seoses nn "Aivar
Otsalti juhtumiga".

Proua Seli kahtlustati selles, et ta aitas Otsaltil omandada 10 000 krooni riigi raha, kirjutab Eesti Ekspress. Kersti Seli sai kahtlustuse Aivar Otsalti sünnipäeva tähistamisega seoses ning eksprefekti ideega lasta osa juubelipidustustest kinni maksta riigil ehk Ida politseiprefektuuril.

Endise prefekti 45. juubelit tähistati 11. aprillil Tartus Dorpati Konverentsikeskuses. Mingil põhjusel otsustas ligi 20 aastat politseinikuna riiki teeninud Otsalt osa peo korraldamisega seotud kulutustest kirjutada riigi arvele.

Nimelt tellis ta OÜ Dorpat juhatuse liikmelt Kersti Selilt fiktiivse arve, nagu oleks OÜ Dorpat osutanud Ida Politseiprefektuurile teenust majutamise näol 10 000 krooni suuruses summas. Kaks nädalat pärast pidu, 26. aprillil andis Otsalt Ida politseiprefektuuri raamatupidamisele korralduse eeltoodud fiktiivse arve tasumiseks.

Tegelikult OÜ Dorpat Ida prefektuurile mingisugust teenust ei osutanud ning Aivar Otsalt tasus sel moel omandatud 10 000 krooniga osa sünnipäevapeo kuludest. Sünnipäeva kogumaksumus oli 23 825 krooni.

Kersti Seli oli selles kriminaalasjas kahtlustatav võõra vara omandamisele kaasaaitajana, ent Lõuna ringkonnaprokuratuuri avalike suhete juhi Marko Uibu kinnitusel lõpetati kriminaalmenetlus proua Seli suhtes 5.juunil nn.oportuniteedi põhimõttel (s.t. kui isiku süü ning avalik menetlushuvi ei ole suured).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 15:30
Otsi:

Ava täpsem otsing