Kapo algatas kriminaalasja Neinar Seli suhtes

09. juuni 2009, 14:17

Lõuna ringkonnaprokuratuur algatas
kaitsepolitsei eestvedamisel kriminaalasja
suurärimehest kaitseliitlase Neinar Seli suhtes.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marko Uibu teatas kell 14.36, et Neinar Selile on esitatud kahtlustus tulirelvade padrunite edasiandmises isikule, kel puudus vastav luba. "Asi on välja kasvanud Tartu kriminaalpolitseinike kriminaalasjast ning kahtlustuse maht on võrreldes selles kriminaalasjas varem esitatud kahtlustusega oluliselt väikesemahulisem," lisas pressinõunik.

Marko Uibu kinnitusel pole Seli tänase päeva kontekstis põhiuudis. "Põhiuudis tuleb mujalt. See on nagu kõrvalteema," ütles ta Maalehele. Lehe küsimusele, kas tänane päevakangelane on endine politseiprefekt Aivar Otsalt, vastas Uibo jaatavalt. "Kas just päevakangelane aga selles kriminaalasjas on täna on oodata selgeid ja suuri arenguid," märkis ta.

Kapo pressikomissar Andres Kahar kinnitas Äripäevale, et Tasku omaniku ja Tartu suurärimehe Neinar Seli suhtes on algatatud kriminaalasi. "Seli kriminaalasi kasvas välja Aivar Otsalti kriminaalsüüdistusest," kinnitas ta.

Kas antud Otsalti asja raames on küsitletud ka peaminister Andrus Ansipit ja politseiameti peadirektorit Raivo Küüti?

"Me ei saa kommenteerida, keda on eeluurimise ajal küsitletud, keda mitte," ütleb Kahar.

Politseiameti kinnitusel pole Raivo Küüti küsitletud. Sama kinnitas peaministri büroo Ansipi kohta.

Neinar Seli on kaubandus-tööstuskoja juhatuse liige ja Tallinna Sadama nõukogu esimees. Aastail 1999-2003 oli ta ka riigikogu liige. Mullu sügisel ilmunud Äripäeva Rikaste TOPis oli Seli 578 miljoni kroonise varandusega 75. kohal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2009, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing