FOTOD: Hollywoodi enim teenivad näitlejad

11. juuni 2009, 13:24

USA majandusajakiri Forbes on koostanud
Hollywoodi enam teenivate meesnäitlejate edetabeli.

Hollywoodi hästi teenivatel meesnäitlejatel oli hea aasta, seitse edetabelisse kuuluvat näitlejast teenis rohkem kui 30 miljonit dollarit aastaga.

Forbes võttis näitlejate sissetulekute arvutamisel abiks näitlejate agendid, mänedžerid, produtsendid ja advokaadid, et kindlaks teha palju näitlejad on saanud ettemaksu filmide eest, mida nad praegu teevad ning palju nad on saanud raha filmide eest, mis juba kinodes jooksevad. Forbes hoidis silma peal ka muudel sissetulekuallikatel, nagu reklaamid õlletootjatele, pankadele ja kohvitootjatele jne.

Harrison Ford teeb selles TOPis jälle kõrge lennu. Alates 2000. aastast on Ford osa võtnud vaid neljast filmist, mis suurt kassaedu kaasa ei toonud. Kuid 2008. aastal pöördus Ford tagasi kindla rahaallika juurde ning tegi neljanda filmi Indiana Jones'i seerias nimega "Indiana Jones ja kristallpealuu kuningriik" ("Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull"). Film tõi näitleja sisse vahemikus juuni 2008 kuni selle aasta juuni 65 miljonit dollarit (721 miljonit krooni), tehes Fordist kõige enam teeninud näitleja aastases Kuulsuste TOP 100-s.

Fordi taga tuleb kohe komöödianäitleja Adam Sandler aastateenistusega 55 miljonit dollarit (610 miljonit krooni), kellel oli eelmisel aastal kaks edukat filmi: "Zohan - eriväelasest juuksur" ("You Don't Mess With The Zohan") ja "Unejutud " ("Bedtime Stories"). Lisaks teenis mees kopsaka palgatšeki alles kinodesse jõudva filmi "Naljakad inimesed" ("Funny People") eest, kus ta mängib koomikut, kes arvab, et ta on suremas.

Kolmandal kohal on Will Smith, kelle viimased filmid - "Hancock" ja "Seitse elu" ("Seven Pounds") - kriitikud küll maha tegid, kuid raha tõid need filmid ikkagi korralikult sisse ja mehe aasta sissetulekuks kujunes 45 miljonit dollarit (500 miljonit krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2009, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing