Kaplinski arvates ei oska Ansip riiki juhtida

20. juuni 2009, 11:02

Kirjanik ja luuletaja Jaan Kaplinski ütleb
Õhtulehele antud pikas intervjuus, et peaminister Andrus Ansipi juhitav
Reformierakond ei ole võimeline Eesti riigi juhtimisega hakkama saama.

"Ansip on... eks tal muidugi on nõuandjad, aga nii naljakas, kui see ei ole – Reformierakonnast, kes nagu toetub ettevõtjatele ja kes peaks olema väga majanduskeskne erakond, ei ole ma kuulnud asjalikke majandusanalüüse. Sealt tulevad põhiliselt loosungid: madalad maksud – hüüumärk! Aga nii ikka ei saa keerulist süsteemi juhtida!" annab Kaplinski peaministri parteile hävitava hinnangu.

Ta jätkab: "On tehtud ikka elementaarseid vigu: siis, kui majandus üle kuumenes, alandati makse, valati õli tulle. Ja nüüd, kui võiks makse alandada, majandust elavdada, nüüd ei ole enam midagi alandada – riigikassal on näpud põhjas!"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2009, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing