SMS Laen teenis mullu 25 miljonit kasumit

30. juuni 2009, 11:35

Kiirlaene pakkuv AS SMS Laen teenis
eelmisel aastal 25 miljonit krooni kasumit, selgub ettevõtte täna avaldatud
majandustulemustest.

Ettevõte teenis eelmisel aastal 25,2 miljonit krooni kasumit, kasvades 136% võrreldes 2007. aastaga. SMS Laenu laenuportfell suurenes mullu 2007. aastaga võrreldes 65 protsenti ning ulatus 2008. aasta lõpu seisuga 106,4 miljoni kroonini. Konservatiivselt hinnatud laenukahjumite eraldis suurenes aasta lõpu seisuga 21,5 miljonini.

"SMS Laenu kasumilikkust mõjutasid enim intressitulu kasv ja uute laenutoodete turule toomine," ütles ettevõtte juht Aaro Sosaar. Intressitulu ulatus 2008. aastal 90,4 miljoni kroonini, kasvades 25% võrreldes üle-eelmise aastaga.

SMS Laenu omakapital kasvas 2008. aasta lõpuks 57 miljoni kroonini, võrreldes 21,8 miljoniga 2007. aasta lõpus, on kirjas ettevõtte auditeeritud konsolideeritud majandustulemustes.

Seoses üldise makromajandusliku olukorraga rakendas SMS Laen ettevõtte juhi sõnul alates 2008. aasta teisest poolaastast konservatiivsemat laenupoliitikat. "Oleme ka käesoleval aastal viinud sisse erinevaid protsesse, et klientide krediidikõlbulikkust veelgi põhjalikumalt kontrollida. Võin kinnitada, et kergekäeliselt ja kontrollimatult me klientidele laenu ei anna," ütles Sosaar.

Tema sõnul jätkab SMS Laen vaatamata üldisele keerulisele makromajanduslikule olukorrale oma pikaajaliste eemärkide täitmist. "Paneme endiselt rõhku klienditeeninduse kvaliteedile, tootearendusele ja jätkusuutlikule laienemisele," ütles Sosaar.

Kiirlaenufirma aktiivsete klientide arv tõusis eelmisel aastal 17 000 võrra ning ulatus aastalõpu seisuga 60 000 kliendini.

SMS Laen AS on Eesti suurim kiirlaene pakkuv finantsasutus, mis eelmise aasta lõpu seisuga andis tööd kokku 21 inimesele. SMS Laenu võlakirjad on registreeritud väärtpaberite keskregistris.

SMS Laenu suuromanikud on läbi erinevate ettevõtete Aivar Riimets, Aare Sosaar ja Aaro Sosaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2009, 18:42
Otsi:

Ava täpsem otsing