Tiit Vähi: käibemaksu tõus pidurdab majandust

06. juuli 2009, 12:05

Suurettevõtja Tiit Vähi sõnul pidurdab
käibemaksu tõus majanduskasvu ning ettevõtja sõnul peaks riik tegelema eelkõige
majanduse edendamisega, mitte tulude hankimisega.

Pealinn esitas tippärimeestele küsimuse, mida nad arvavad valitsuse otsusest tõsta käibemaksu.

Rein Kilk viitas oma vastuses Saksamaa juhilt Angela Merkelile. «Saksamaa liidukantsler Angela Merkel tegi hiljuti avalduse, et tema valitsuse ajal on käibemaksutõus välistatud ja juba arutelugi selle üle on majandust kahjustav,” lausus Kilk. “Kellelgi peab õigus olema: kas meil või Saksamaal. “

Ka Tiit Vähi sõnul on käibemaksu tõus kaheldav otsus. «Riik peaks eelkõige tegelema majanduse edendamisega, mitte tulude hankimisega,” lausus Vähi. ”Rääkides kiiresti Euroopa viie rikkama riigi hulka jõudmisest astuti samm, mis kahtlemata hoopiski pidurdab majanduskasvu.»


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 19:57
Otsi:

Ava täpsem otsing