Neivelti investeerimisfirma sai 149 mln krooni kahju

21. juuli 2009, 12:24

Endise hansapankuri ja praeguse Bank Saint
Petersburgi nõukogu esimehe Indrek Neivelti ainuomanduses olev
investeerimisfirma Trust In sai mullu 149 miljonit krooni kahju.

Oma investeeringutest ei olnud mees nõus lähemalt rääkima, põhjendades, et ta ei ole avaliku elu tegelane. Veel selle aasta algul oli Neivelt riigikogu asutatud Arengufondi nõukogu esimees.

Aastaga sai Neivelt väärtpaberiturgudelt 149 miljonit krooni kahjumit, mistõttu sulas väärtpaberiportfell 80%. Üle poole rahast oli mees paigutanud finantssektorisse. Arvestades olukorda maailma finantsturgudel ja ettevõtte profiili ei ole selles tulemuses midagi erakorralist, kirjutas Neivelt aruandes. Tema hinnangul on turud ülemüüdud ja enamus portfellis olevaid börsil noteeritud firmasid kauplevad 25-35 protsendil raamatupidamisväärtusest.

Aasta kokkuvõttes ettevõtte omakapital peaaegu ei langenud – kuna Neivelt tegi 142miljonilise sissemakse, jäi omakapital 178 miljoni krooni juurde. Vaatamata teenitud kahjumile on ettevõte Neivelti arvates jätkusuutlik ning likviidne ja jätkab tegutsemist.

Ainukeste nimedena on aruandes välja toodud riskiinvesteeringud Ldiamoni ja KFP Partnersisse. Nii Ldiamon AS kui KFP Partnersi tütarettevõte KFP Development OÜ said tänavu EASilt eksporditurunduse toetust.

Ldiamon on kõrgtehnoloogia ettevõte, mille eesmärgiks on tuua turule tooteid, mis aitavad tõsta kroonilise neerupuudulikkuse all kannatavate patsientide elukvaliteeti. Toetuse suurus oli 1,2 miljonit krooni.

KFP Development OÜ on väike-ja keskmistele ettevõtetele ning avaliku sektori institutsioonidele suunatud majandustarkvara arenduse ettevõte. Toetuse suurus oli 1,31 miljonit krooni.

Samuti on Trust In andnud Venemeaal tegutsevale suurärimehe Hillar Tederi firmale Ühendatud Kapital 20protsendise intressimääraga 55 mln krooni suuruse laenu, mille tagasimakse tähtaeg oli tänavu aprillis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing