Peenike rahakott piirab solaariumihullust

ÄP praktikant 05. august 2009, 18:43

Solaariumikeskuste kasum vähenes eelmine
aasta, sest inimesed võtavad mõõdukamalt kunstpäikesevanne ning suures raha
kokku hoidmise soovis ei olnud kliente palju ka talvel.

„Solaarium pole isegi jalanõud, ta on ikkagi luksteenus. Sellised teenused on esimesed, kust inimesed kulutusi hakkavad kärpima," ütles Sunshine Clubi juhataja Katrin Koolmeister. Ta lisas, et möödunud aastal ei hakanud solaariumite kasumikõver ka oktoobris oluliselt tõusma, kuigi sügist peetakse hooaja alguseks.

Koolmeistri sõnul pole kehvad majandustulemused niivõrd inimeste teadlikkusega seotud. „On sõna otseses mõttes hulle enesegrillijaid, kuid viimastel ajal enam mitte nii palju," ütles Koolmeister ning jätkas: „võib-olla viimasel ajal hakkavad inimesed lihtsalt mõõdukamalt päikest võtma."

Suurimad solaariumiketid OÜ Sunpower ja OÜ Sunmax, mille alla kuuluvad Päikese salongid, teenisid möödunud aastal vähem kasumit. Sunpoweril langes sissetulek peaaegu miljoni võrra: 3,2 miljonilt 2,3 miljoni kroonini. Sunmax teenis üleeelmisel aastal 2,6 miljonit krooni kasumit, kuid mullu vaid 2,2 miljonit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 15:05
Otsi:

Ava täpsem otsing