Swedbank usub investorite naasmist

19. august 2009, 07:00

Viimastel kuudel tõusu näidanud Eesti ja
teiste Balti riikide aktsiad kallinevad veel, sest välisinvestorid on taas
saabumas siinsetele börsidele, väidavad mitmed fondijuhid ja analüütikud.

"Välisinvesteeringud keskenduvad tõenäoliselt suuremate ettevõtete likviidsematesse aktsiatesse nagu TEO LT (Leedu Telekom - toim), Tallink Grupp ja Olympic EG," tsiteeris maailma üks juhtiv finantsuudiste agentuur Swedbanki Balti aktsiate juhti Simmo Sommerit.

Balti aktsiad võivad tervikuna tõusta kolme kuuga Sommeri sõnul kümme protsenti, sest "neid on alla pekstud, kuid mõned nendest on fundamentaalselt väga head."

"Välisinvestorid tulevad tagasi turule, kuna hinnad on madalad," teatas Bloombergile Swedbanki Leedu maakler Arunas Urbonas.

Kõige raskem punkt, kus välisinvestorid olid väga hirmunud, on läbitud ja tõenäoliselt hakkavad nad tasapisi tagasi tulema, lausus ka LHV Balti analüüsiosakonna juht Erki Kert. "Ei usu, et see tuleb suure pauguga, pigem vaikselt järk-järgult," lisas ta.

"Ma arvan, et välisinvestorid tulevad küll turule, küsimus on ainult, millal nad tulevad," märkis Trigon Capitali fondijuht Heiti Riisberg. "Kui Lääne-Euroopa ja USA turud lähevad stabiilsemaks, raha sissevool turgudele jätkub/.../, sellisel juhul on Balti riigid tõepoolest väga heal positsioonil, kuna see turg ei ole selle ralliga kaasa läinud."

Loe pikemalt Äripäeva tänasest lehenumbrist!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2009, 07:26
Otsi:

Ava täpsem otsing