Nova Vita juht: müük pole veel toimunud

Violetta Riidas 07. september 2009, 16:57

Erahaigla Fertilitas müüb 31% suuruse
osaluse viljatusravikliinikus Nova Vita OÜ-le Quattromed HTI Laborid. Nova Vita
juhi Andres Salumetsa sõnul pole müük veel toimunud, kirjutab mu.ee.

"Tegelikult on sellest natuke vara rääkida – läbirääkimised ju alles käivad. Seal ei ole midagi salastatud ka, aga päris ostu-müüki minu teada toimunud ei ole. Sellega läheb veel natuke aega," pareeris Nova Vita juht Andres Salumets küsimusi tehingu kohta.

Samas ei lükanud ta ka ümber, et aktsiate uus omanik on tõepoolest Quattromed. "Mul on seda praegu raske ümber lükata – eks see põhiline läbirääkimine on toimunud Quattromediga," märkis ta. Salumetsa sõnul peaksid kõnelused Fertilitase ja Quattromedi vahel kestma veel 2-3 nädalat ja müügitehing toimuma 30. septembril.

Tema kinnitusel omanikuvahetus nende töös midagi ei muuda. "Vaatamata sellele, et me asume küll praegu Viimsi haiglas, mis kuulub Fertilitasele, meil midagi peale omaniku ja rendisuhte väga palju ühist ei olnud. Aktiivset ühistööd meditsiinivallas meil ei olnud," rääkis Salumets.

4. septembril liikusid Fertilitasele kuuluvad 828 Nova Vita aktsiat osaühingule Quattromed HTI Laborid. Sellega omandas Quattromed varem Fertilitasele kuulunud 31,63% osaluse lastetuse ravi ja laborimeditsiinikeskuses. Ülejäänud 58,90% aktsiatest kuulub endiselt Soome firmale Medix Laboratoriot OY.

Quattromed HTI Laborid on Eesti suurim erakapitalil põhinev meditsiinilabor. Ettevõtte põhitegevusalaks on laboratoorsete analüüside tegemine tervishoiuasutustele, erakliinikutele ja perearstidele. Firma omanikud on MediCap Holding OÜ kaudu 74,25% ulatuses Baltcap Private Equity Fund ja 24,15% ulatuses XXI Sajandi Konsultatsioonid OÜ. Viimase ainuomanik on Erki Mölder.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2009, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing