Tallinna Sadam päris omanikult aru

21. september 2009, 17:34

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain
Kaljurand küsis majandusministeeriumisse saadetud KIRJAS Paldiskis asuva
kinnistu kasutusse andmise konkursi asjaolude kohta.

„AS Tallinna Sadam mõistab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi rolli vaba konkurentsi kaitsmisel, kuigi oleme arvamusel, et antud juhul oleks riigil olnud rahaliselt tunduvalt kasulikum anda enampakkumisel olnud kinnistu kasutusse kompleksselt koos ASi Tallinna Sadam poolt osutatavate sadamateenustega,“ seisis kirjas.

Ministeerium andis suvel avaliku kirjaliku enampakkumisega viieks aastaks rendile 85 000 m2 suuruse kinnistu, aadressil Paldiski linn Leetse tee 21. Orientiiriks, samal maatükil asub ka Paldiski endise tuumaobjekti peahoone.

Asutusesisese kasutamise piirangu saanud kirjas heidetakse ministeeriumile ette, et enampakkumise alghind 0,30 kr/m2 eest oli enam kui kümnekordselt väiksem, võrreldes Tallinna Sadama poolt kasutusse antud sarnaste laoplatsidega.

„Käesoleval juhul asus Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium konkureerima ASiga Tallinna Sadam samal tegevusalal pakkudes turul teenuseid hinnaga, milleks viimane, arvestades omaniku poolt nõutavat varade tootlust, ei ole lihtsalt võimeline,“ kirjutas Kaljurand.

Kurioosne on, et Tallinna Sadama aktsiaid hoiabki majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Samuti imestas sadamajuht, et ministeerium ei teavitanud konkursist Tallinna Sadamat ning, et kinnistule seati sihtotstarbeline piirang, millega võib seda kasutada ainult sõiduautode hoiustamiseks.

„Uute sõiduautode turu madalseisu ajal on antud sektoriga seotud teenused oluliselt suurema hinnasurve all, kui mõne muu kauba ladustamisega seotud teenused. Piiratud otstarbe määramisega loodi eelduslikult tingimused maa kasutada andmisest väiksema tulu saamiseks,“ lisas ta.

Majandusministeeriumi majandus- ja riigivara talituse juhataja Taivo Linnamägi selgitusel oli tegemist märgukirjaga, mida ministeeriumi juhtkonnas ka arutati ning kiri võeti teadmiseks.

„Tulevikus teavitame kindlasti Tallinna Sadamat konkurssidest, mis neid võiksid puudutada,“ lubas Linnamägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 20:10
Otsi:

Ava täpsem otsing