Lauri Lind kihlveost aktsiatega kauplemisel: äärmuslik vahend raha teenimiseks

01. oktoober 2009, 16:43

Swedbanki aktsiaturgude osakonna juhataja
Lauri Lind pidas kihlveo sõlmimist väärtpaberitega kauplemisel äärmuslikuks raha
teenimise viisiks. Samas rõõmustas ta taoliste huviliste tekkimise üle.

Lind kuulis enda sõnul esimest korda kihlveost, kus keegi paneb raha vahele ja sõlmib kihlveo, et võistelda, kes kaupleb edukamalt. Kogu see teema ajas teda pigem naerma, kui ajakirjanik talle sellest telefonis rääkis.

„Huvitav, et on tekkinud taolised entusiastid ja hakanud äärmuslikke meetmeid kasutama raha teenimiseks,“ ütles ta. Samas leidis ta, et on tore, et inimesi huvitab, kuna igasugune huvi tervikuna tuleb meie aktsiaturgudele ja investeerimiskultuurile kasuks.

„Ei, see summa jääks liiga väikseks,“ ajas Lindu küsimus lausa naerma, kas ta nõustuks sõlmima veerand miljoni krooni peale kihlvedu aktsiaturgudel kauplejaga, et välja selgitada, kumb suudab paremini kaubelda.

Kui olLauri LindLauri Lindeks kümme korda suurem summa, kas siis paneks see teda kaaluma? „Võib-olla. Aga kümme korda suurem summa eeldab, et sa sellele keskendud nagu oma põhitööle, et tõesti tegeled sellega iga päev, ja tõenäoliselt ka rohkem tunde päevas kui üks,“ vastas Lind.

Lind selgitas, kui rääkida kauplemisel põhinevast portfelli juhtimisest, siis see eeldab igapäevast tegevust portfelliga, et see ei ole päris niisama, et ostad ja hoiad. Ta kaldus siiski arvama, et oma põhitöö kõrvalt ta taolist kihlvedu sõlmida ei saa. “Siis on juba ette kaotatud,“ avaldas ta kartust.

Lind ei uskunud, et ka keegi teine peale Kristjan Lepiku võiks selle kihlveo vastu võtta. „See näitab natuke selle kihlveo ettepanija äärmist enesekindlust, mis tavaliselt ei pruugi hästi lõppeda,“ arvas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2009, 21:34
Otsi:

Ava täpsem otsing