Leito: Delfi ostmise ajastus ja hind olid halvad

16. oktoober 2009, 16:12

Ekspress Grupi endine juhatuse esimees ja
värske TV3 juht Priit Leito möönis, et Delfi ostmine toimus halval ajal, kuid
oli siiski vajalik otsus.

Kelle idee oli maksta Delfi eest selline röögatu hind, küsis lugeja Leitolt Äripäeva online-intervjuus. "Delfi ost ei olnud kellegi ainuisikuline otsus. Ajastus ja sellest tulenevalt ka hind oli kahtlemata halb, kuid samas on protsessid, mida lootsime läinud kõik palju kiiremini. Delfi kasutajaskond kõigis kolmes riigis teeb rekordeid ning vahepealne oht, et Postimees läheb mööda, ei ole praegu enam aktuaalne," vastas ta.

Taheti ka teada, mis oli kõige raskem Ekspressist lahkumise puhul. "Et palju meeldivaid kolleege jäi maha. Samas on tele- ja raadioseltskond sama inspireeriv!" märkis Leito.

Kui juunis personalifirma ühendust võttis TV3 konkursiga seoses, siis otsustas Leito enda sõnul osaleda. "Hans on fantastiline inimene, kelle alluvuses töötada, kuid tema intensiivsus on väga suur. Neli aastat Ekspress Grupis oli paras aeg," lisas ta.

Lugejat huvitas, kui palju otsustusvabadust on Leitol TV3-s võrreldes Ekspressiga. "Välisomanik vs Eesti omanik on pikk teema. Kardan, et ülejäänud küsimused jäävad vastamata, kui siin filosofeerima hakkan," jäi Leito napisõnaliseks.

Tunti ka huvi, kuidas Leito näeb Eesti paberajakirjanduse olukorda. "Paberajakirjanduses on turuosad juba ammu paika loksunud. Ja see on ka fakt, et Eestis tehakse väikesele rahvale väga häid ajalehti. Paraku eksisteerib fundamentaalne lugejaskonna vähenemise probleem ja see puudutab kogu trükimeediat. Võitjana väljuvad need väljaanded, kelle rasvakiht on paksem ehk teisisõnu need kes ka 2010. aastal suudavad kasumit teenida," rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing