Priit Leito: lahkuda on raske

03. september 2009, 16:59

Ekspress Grupi senine juhatuse esimees
Priit Leito ütleb, et ametist lahkumise otsus kergelt ei tulnud, kui teda tõmbab
uus valdkond tele ja raadio näol.

"TV3-lt tuli pakkumine. Kuna olen terve elu olnud prindi ja online'i peal, siis tundus see mulle huvitav. Selline otsus pole kunagi kerge, eks ta tuli mulle raskelt. Ekspress on kihvt ettevõtte. Olen neli aastat seda ametipositsiooni pidanud ja kui vaadata tagasi, siis on päris palju ka ära tehtud: börsile mindud, Baltimaades laienetud ja online'i tehtud," rääkis ta.

"Mulle meeldivad ka konkreetsed eesmärgid, mis TV3-l on, nimelt tahab telekanal olla suurim Eestis, usun, et oma meediakogemusega saan ma aidata," lisas Leito. Leito juhtimise alla lähevad TV3, 3+, TV6, Star FM ja Power Hit Radio. Neid haldav Modern Times Group on väga tugev ettevõte finantsiliselt poolelt, märkis Leito.

Tema sõnul on 4-5 aastat paras periood ühes ametipostis olemiseks. "Täiesti piisav aeg, et saata korda asju, millele on pärast hea järele mõelda," rääkis Leito lahkumisest pärast vähem kui viieaastast tööd Ekspress Grupi juhina.

Kuid kas Ekspressis jääb praegu palju pooleli? "Oleme sel aastal palju olulisi asju ära teinud. Grupi kulud on viidud majandusolukorrale vastavaks, viidi läbi palgalangetus kogu firmas. Usun, et palju veel teha, aga kõige esmased rasked otsused on tehtud. Ettevõte ei ole kehvas seisus. Natuke raske on ju kõigil. Trükiteenus, raamatute müük, üksikmüük tagab, et käibe kukkumine on väiksem," rääkis Leito.

Ekspress Gruppi painavad mitmed laenukohutused, kuidas ettevõte nendega hakkama saab? "Oleme maksnud laenugraafiku järgi. Hotline'i müük oli üks olulisemaid likviidsuse lisamiseks. Lähinädalatel peaks see lõpule müük jõudma. Ekspress vaatab veel võimalusi," jäi Leito napisõnaliseks.

Meediajuht siiski eitas, nagu oleks Ekspressi olukord kriitiline. "Raske on nagu igal meediaettevõttel, aga ei ole kriitiline. Ekspress on ju tsükliline ettevõte, kui tuleb parem tsükkel, siis on madalate kulude juures see päris atraktiivne investeering," sõnas ta, lisades, et kavatseb oma aktsiad alles hoida.

Ekspress Grupi uus juht Gunnar Kobin on tegelikult uus vana juht, sest Kobin on grupi üks kunagistest loojatest, märkis Leito. "Olen Gunnari alluvuses 2-3 aastat töötanud, kui olin Õhtulehes. Ta on väga hea juht just praegusel ajal, otsekohene. Ja talle on ka firma tuttav, ta ei sukeldu vette tundmatus kohas," iseloomustas Leito oma mantlipärijat.

Mis nõu annaks Leito Kobinile? "Ma ei oska ühte soovitust öelda, mul on terve nimekiri ettepanekuid. Arvan, et jätkub strateegia laieneda internetis ja olla kõikidel turgudel number üks. Samuti on eesmärk parema sünergia tekitamine internetitoodete vahel," ütles ta.

Kas Ekspress proovis teda ka kinni hoida, seda ei tahtnud Leito täpsustada. "Hans (Hans H Luik – toim.) on hästi sädelev inimene. Hansu intensiivsus on tavainimestest oluliselt suurem, mis nõuab otseselt alluvalt endast rohkem igakülgsest väljaandmist. Neli aastat on täpselt paras aeg," rääkis Leito suhetest suuromanikuga.

See, et rasketel aegadel tuumikaktsionär sekkub rohkem ja tahab rohkem infot, on normaalne ja loogiline. Hans on kahtlemata lähemal kui välisaktsionärid, see on paratamatu, märkis Leito.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 16:21
Otsi:

Ava täpsem otsing