Autotootjate peretülid lõppevad ühinemisega

20. oktoober 2009, 20:07

Euroopa suurim autotootja Volkswagen
teatas, et maksab esialgu plaanitust mõnevõrra suurema osaluse eest sportautode
tootja Porsches 3,9 miljardit eurot, vahendab Bloomberg.

Volkswagen ostab varem planeeritud 42 protsendilise osaluse asemel 49,9 protsendilise osa selle aasta lõpuks. Augustis nõustus Volkswagen maksma 3,3 miljardi suuruse osa esimese etapina kaheaastase ühinemise protsessis.

„Meie kõnelused Porschega on näidanud, et suudame oma eesmärgid täita palju kiiremini, kui esialgu arvasime,“ lausus Volkswageni pressiesindaja Michael Brendel.

Volkswagen ja Porsche leppisid kokku ühinemises, kui Porsche võlakoormus kuue kuuga kolmekordistus 10 miljardi euroni pärast ebaõnnestunud katset võtta üle Volkswagen. Porschele kuulub 53protsendiline osa Volkswagenist.

Volkswagen plaanib küsida ka aktsionäride nõusolekut täiendavaks aktsiamüügiks, et ühinemist finantseerida. Aktsionäride erakorraline koosolek toimub 3. detsembril ning seal selgub, kas autotootja saab müüa 135 miljonit hääleõiguseta eelisaktsiat järgmise viie aasta jooksul.

Autotootjatel on algusest peale olnud kaunis lähedased suhted, sest Porsche looja oli samaaegselt Volkswageni esimene disainer ning ettevõtted on pidevalt olnud nii sõbralikes suhetes, kui nugade peal ning kordamööda püüdnud teineteist ka üle võtta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2009, 20:07
Otsi:

Ava täpsem otsing