Soome SKP 12. kuud languses

Sirje Rank 13. november 2009, 09:44

Septembris kahanes Soome SKP aastatagusega võrreldes 11,6%, mis on järjestikku juba kaheteistkümnes languskuu.

Tegemist on esialgse hinnanguga. Augustiga võrreldes kahanes SKP 2,1% võrra, teatas täna Soome statistikaamet. Ekspordist sõltuv Soome kannatab eelkõige nõrga välisnõudluse käes.

"Ettevõtted on uute investeeringutega ettevaatlikud, kuna ühelt poolt esineb veel finantseerimisprobleeme ja teisalt seisavad paljud võimsused jõude," ütles kaevandusseadmeid valmistava firma Outotec tegevjuht Tapani Järvinen läinud kuul majandustulemusi avalikustades. Kolmandas kvartalis kahanes firma käive aastatagusega võrreldes 41%.

Ka siseturul nõudlus mõõnab. Jaekaubandus kahanes Soomes septembris üheksandat kuud järjest, kuna tööpuuduse kasv on inimesed rohkem säästma pannud. Aasta baasil kahanes jaemüük 1,3%, mis on aeglasem langus kui augusti 3,8%. Stockmanni käive vähenes aastatagusega võrreldes Soomes septembris 10,2%, vahendas agentuur Bloomberg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. November 2009, 09:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing