Vattenfalli juht saab ametist lahti

Sirje Rank 13. november 2009, 14:11

Sel nädalal Rootsi meedias levinud spekulatsioonid, et Rootsi riikliku energiafirma Vattenfalli juhi tool on kõikuma löönud, on osutunud tõeks – täna teatas Vattenfalli juhatuse esimees Lars Westerberg, et uue juhi nimi hõigatakse välja mõne nädala jooksul.

Pea kümme aastat Vattenfalli juhtinud Lars G Josefssonile sai meedias ilmunu põhjal "saatuslikuks" liiga agressiivne laienemine väljaspool Rootsit, kus firma ostis muuhulgas kokku söeküttel elektrijaamu Poolas, Saksamaal ja Hollandis. See ei ole kooskõlas Vattenfalli omaniku Rootsi riigi ambitsioonidega propageerida n-ö rohelist energiat.

Vastuolu teravnes sel nädalal, kui Rootsi TV4 avalikustas, et Vattenfall tahab müüa Rootsi jaotusvõrku, rahastamaks sellest investeeringuid tuumaenergeetikasse Inglismaal. Rootsi majandusminister Maud Olofsson teatas seepeale, et Vattenfall ei kavatse ei jaotusvõrku müüa ega Briti tuumaenergeetikasse investeerida.

Lars Westerberg ütles täna, et uut juhti on Josefssoni asemel otsitud juba mõnda aega, kuna Josefsson on mõista andnud, et kavatseb 60aastaselt pensionile jääda, vahendab agentuur TT.

Westerbergi sõnul on Josefsson teinud head tööd, kuid tänasel päeval on ta langenud isiklike rünnakute ohvriks.

Minister Maud Olofsson ütles täna, et riikliku energiafirma juht peab hoolitsema Vattenfalli eesmärkide elluviimise eest. See tähendab ka suuremat panustamist rohelisele energiale. Kuna Vattenfall on 100% riigifirma, peaks selline firma olema teistele eeskujuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing