Vattenfall avalikustas uue juhi nime

Sirje Rank 16. november 2009, 09:56

Põhjala suurimat energiakontserni Vattenfall hakkab juhtima ¨ystein Loeseth, kes on praegu 49% Vattenfallile kuuluva Hollandi firma Nuon Energy tegevjuht.

„Vattenfall on minu jaoks Euroopa kõige põnevam energiafirma. Lars G Josefssoni juhtimisel on Rootsi energiafirmast saanud Euroopa üks suuremaid energiaettevõtteid. See on fantastiline võimalus Lars G Josefssoni järel firmat juhtima hakata – ent samas tuleb lahendada ettevõtte ees seisvad väljakutsed,“ ütles ¨ystein L¸seth pressiteate vahendusel.

Esialgu töötab Loeseth paralleelselt senise juhi Lars G Josefssoniga, et uude rolli sisse elada, teatas firma täna. Kontserni juhtimise võtab ta üle 2010. aasta suvest.

Läinud nädalal avalikustas Vattenfall, et asendust on Josefssonile otsitud juba suvest saadik, kuna ta kavatsevat tuleva aasta oktoobrist pensionile jääda.

Vattenfalli agressiivse laienemisega väljaspool Rootsit, kus osteti üles kivisöejaamu ning kus üles ostetud firmades tekkis mitmeid ohutusprobleeme, kaotas Josefsson firma omaniku - Rootsi riigi - usalduse. Karika ajas üle läinud nädalal Rootsi televisioonis avaldatud uudis, et Vattenfall plaanivat müüa oma jaotusvõrku Rootsis, et investeerida Suurbritannias tuumaenergia tootmisesse. Samuti uudis sellest, et Vattenfall on võtnud endale piiramatu vastutuse võimaliku avarii eest firmale Saksamaal kuuluvas tuumajaamas.

Rootsi majandusminister Maud Olofsson kritiseeris Josefssoni teravalt ning kaks ametiühingu esindajat lahkusid protestiks Josefssoni isiku vastu Vattenfalli juhatusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2009, 10:17
Otsi:

Ava täpsem otsing