Kessler: kas selline pank peaks turul tegutsema?

Anne Oja 16. november 2009, 21:18

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler ütles Aktuaalsele Kaamerale antud intervjuus, et teda teeb väga kurvaks, et SEB ei pidanud vajalikuks Toomas Tooli abistanud börsimaakleri tegevust selgitada.

"Nendel on suisa seaduse järgi kohustus saada aru, millega kliendid tegelevad ja mida kliendid neilt tahavad. Ja kui nad ei saa sellest aru, siis a) teeb väga kurvaks ja b) võiks öelda, et kas selline pank üldse peab siin turul tegutsema," rääkis ta Aktuaalsele Kaamerale.

Kessleri ütlusel võiksid kõik Eestis börsil tegutsevad finantseerimisasutused mõelda, et nad iga oma kliendi soovi ei täida. "Kui klient soovib turuga manipuleerida, võiks ikkagi täiesti selge kindla ei öelda, et mitte sattuda sellistesse jamadesse," lisas ta.

SEB viitas selgitusest keeldumisel asjaolule, et Toomas Tooli Arco Vara aktsiatega tehtud tehingutes abistanud maakler Karoly Kirber neil enam ei tööta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 21:09
Otsi:

Ava täpsem otsing