Lemmi Kann • 30. november 2009 kell 21:00

Ligi nõuab kasiinoketi tegevuse lõpetamist

Hasartmängude korraldajate liit (EHKL) pöördus rahandusministri poole pärast seda, kui maksu- ja tolliamet teatas liidule, et ei näe pankrotistunud Cityclubi edasitegutsemises vastuolu seadusega. EHKL maksuametiga ei nõustunud.

EHKLi esindava advokaadibüroo Sorainen partneri Kaupo Lepasepa sõnul oli ministri seisukoht ühene. "Kui on pankrot välja kuulutatud, siis tegevusluba lõpeb ja ei ole maksuameti pädevuses hakata seletama, mis on seaduse sisu," viitas ta hasartmänguseadusele.

Kui seadusest tulenev norm on maksu- ja tolliameti hinnangul liialt koormav, tuleb algatada eelnõu seaduseparagrahvi tühistamiseks, ent kehtetuks tunnistamiseni peab seadust täitma, rõhutas advokaat.

Rahandusminister juhtis maksu- ja tolliameti tähelepanu sellele, et hasartmängukorraldaja peab olema väga usaldusväärne ja vastama kõrgendatud finantsnõuetele. "Pankrotis olev äriühing ei suuda täiesti ilmselgelt tagada kõikide oma kohustuste täitmist. Kui kaardilauas võetakse raha ära ja mänguautomaadis mündid, aga kas siis sealt midagi tagasi ka antakse, kui õnn peaks naeratama, seda pankrotis ettevõte ei saa kohe kindlasti tagada," selgitas Lepasepp.

Lepasepa sõnul on EHKLil õigustatud ootus, et maksu- ja tolliamet teeb Cityclub OÜ-le viivitamata ettekirjutuse ebaseaduslike mängukohtade sulgemiseks.

Ühtlasi märkis Ligi kirjas maksu- ja tolliameti peadirektorile Enriko Aavale, et tuleb algatada teenistuslik järelevalve menetlusega seotud maksuametnike suhtes.

Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis kirjutas novembris liidu ajakirjas, et maksu- ja tolliamet viskus kaitsma pankrotistunud hasartmängukorraldajat Cityclubi ega rutanud tema tegevusluba ära võtma. "Kõik viis kasiinot (neli Tallinnas ja üks Pärnus) tegutsevad rõõmsalt edasi, veelgi enam, novembri alguses avati koguni kaks uut mängusaali," teatas Lehis.

EHKL on Cityclubi oma liikmete hulgast välja visanud.

Hetkel kuum