Harri Taliga ei taha lepitajaks Henn Pärna

Indrek Kald 10. detsember 2009, 09:22

Ametiühingute keskliit soovib asendada Henn Pärna riikliku lepitaja ametis ametiühingutegelase Ago Tuulinguga, teatas EAKLi juht Harri Taliga.

"Kolmepoolset kokkulepet eirates ning ametiühingute ettepanekuid eirates soovib valitsus kinnitada Henn Pärna riiklikuks lepitajaks uueks ametiajaks. Sellega tallab valitsus taas kord jalge alla sotsiaalpartnerluse hea tava," teatas keskliidu juht Harri Taliga.

EAKLi kinnitusel oli riikliku lepitaja kandidaadi esitamise kord ametiühingutel. Eesti Ametiühingute Keskliit ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon TALO saatsid 6. novembril Tööandjate Keskliidule ettepaneku nimetada TALO esimees Ago Tuuling riiklikuks lepitajaks.

Tööandjad ettepane­kule ei vastanud, küll aga asusid ametiühingute teatel töötlema sotsiaalministrit. "See pole uudis ega üllatus, et valitsus täidab nn aumeeste kokkuleppeid oma suva järgi ja tegutseb tööandjate huvides,” tõdes Taliga.

"Esmakord­ne on aga see, et tööandjate pahauskset käitumist toetades laseb valitsus põhja ametiühingute ja tööandjate kahepoolsed läbirääkimised,” lisas ametiühingujuht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2009, 13:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing