Pevkur: Eesti ei saa jääda riikliku lepitajata

Indrek Kald 10. detsember 2009, 10:11

Kui ametiühingud ja tööandjad pole kokkuleppele jõudnud, ei saa sellepärast jätta Eestit riikliku lepitajata, ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

"Juba mitmeid kuid on sotsiaalministeerium püüdnud mõlema sotsiaalpartneriga, nii tööandjate kui ametiühingute keskliiduga pidada läbirääkimisi, saatnud kirju ning palunud esitada ühine kandidaat. Kahjuks ei ole kumbki osapool ühist kandidaati välja toonud ja sellises olukorras valitsusel on valida, kas jätta Eesti ilma riikliku lepitajata või otsustada nende kirjade pinnalt, mis on valitsusse tulnud," rääkis Pevkur ERRi raadiouudistele.

Minister märkis, et valitsusele on laekunud kiri Tööandjate Keskliidult, kes soovitab Henn Pärna jätkamist, samamoodi on nõus Pärna kandidatuuriga teenistujate ametiühing. "Ainus, kes ei ole nõus Henn Pärna kandidatuuriga, on ametiühingute keskliit," lisas Pevkur.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. December 2009, 10:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing