Ekspress Grupp: automüügikuulutus ei ole autoriõigusega kaitstud teos

Kristi Malmberg 18. detsember 2009, 11:06

OÜ Autoportaal on esitanud Harju Maakohtu Kentmanni kohtumajja hagi  Eesti Ajalehed AS-i vastu 9,6 miljoni krooni nõudes, teatas Ekspress Grupp.

Hagiavalduse kohaselt kasutab AS Ekspress Grupi tütarettevõte Eesti Ajalehed AS portaalis ekspressauto.ee õigusliku aluseta hageja teoseid, mis on avaldatud internetilehel auto24.ee. 

Eesti Ajalehed AS hagi ei tunnista ning vaidleb sellele vastu. Eesti Ajalehed AS-i kasutatav teave pärineb ettevõttega partnerlussuhtes olevate automüüjate kodulehtedelt. Eesti Ajalehed AS on portaali ekspressauto.ee korraldamisel järginud kõiki seadusi.

Ettevõtte seisukoht on, et hagejale kuuluvaid kaitstud teoseid ei ole kasutatud, muuhulgas ei ole kaitstud teostena käsitletavad automüügikuulutused või kuulutustes sisalduvad andmed ning samuti ei ole portaal auto24.ee kaitstav andmebaasina.

„Automüüjad sisestavad andmeid ja enda tehtud pilte ühte andmebaasi ning paluvad teistel portaalidel neid sealt võtta, kuna muidu peaks nad samade andmete sisestamise töö uuesti tegema. OÜ Autoportaal peab neid andmeid aga enda omandiks, mis meie arvates ei ole õige," selgitas olukorda AS Ekspress Grupp juht Gunnar Kobin.

„Internetiportaali auto24.ee müügikuulutusi lisanud kasutajad ei ole andnud meie andmetel OÜ-le Autoportaal üle ainuõigusi sisestatud informatsioonile ja üleslaetud fotodele. Portaali auto24.ee kasutustingimuste punktid, mis sätestavad teisiti, on käsitletavad ebamõistlike tüüptingimustena ning on tühised," lisas Kobin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2009, 15:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing