Anne Oja • 2. juuni 2010 kell 15:18

Sakslased kaebavad Google'i kohtusse

Sakslastest kinnisvaraomanikud võivad Google teenuse Street View tõttu anda aasta lõpuks kohtusse 50 000 hagi, kui hagide vool senise tempoga jätkub.

Saksamaa toidukauba ja tarbijakaitse minister Ilse Aigner ütles väljaandele The Local, et Google'it kaebavad kohtusse elukondliku kinnisvara omanikud ja kui hagide vool samas tempos jätkub, ületab nende arv aasta lõpuks 50 000 piiri. Ministri andmetel on Google juba 90% Saksamaa elamupiirkonna andmeid muutnud.

Mai keskel alustas Hamburgi prokuratuur eeluurimist, milles Google'it kahtlustatakse andmete ebaseaduslikus kogumises oma teenuse Google Street View tarbeks. Uurimise andmetel jäädvustas Google Saksamaa linnade tänavapilti mobiilsete panoraamkaameratega, aga kogus infot ka juhtmeta võrkudest ja säilitas kasutajate IP-aadresse, e-posti aadresse ja kirjavahetust.

Google kinnitusel tungisid nad kohalikesse võrkudesse kogemata.

Hetkel kuum