Anne Oja • 23. juuni 2010 kell 7:11

Läti president vetostas maksejõuetuse seaduse

Läti president Valdis Zatlers saatis seimile tagasi kolm vastuolulist seadust, milleks olid maksejõuetuse seadus, elektroonilise meedia seadus ja riigiametnike huvide konflikti vältimise seadus.

Vaatamata pankade meelehärmile kiitis seim 17. juunil heaks maksejõuetuse seaduseelnõu, mis laseb võlgnikel senisest kergemini kohustustest vabaneda. Nii saanuks eraisikud võlakohustustest vabaks vaid kahe aastaga, kui nende hapud võlad ületanuks maksejõuetuse algatamisel vaid 5 000 latti (ca 110 000 krooni). Kahe aasta jooksul oleks võlglane pidanud pangale loovutama 30% oma ametlikust sissetulekust, ülejäänud võlausaldajad oleks aga pidanud suu puhtaks pühkima.

Huvide konflikti vältimise seaduse jõustumisel oleks Läti parteijuhid pidanud kahe nädala jooksul avaldama oma sissetulekud.

Hetkel kuum