Romet Kreek • 19. juuli 2010 kell 7:11

Streigi tõttu venivad Itaalias 40 000 operatsiooni

Itaalia arstide tänane streik peaminister Silvio Berlusconi kavandatava eelarvekärpe vastu toob endaga kaasa 40 000 operatsiooni edasilükkamise, vahendab Bloomberg.

Umbes 30 000 doktorit lähevad nelja aasta jooksul pensionile. Nende asemele uusi doktoreid ei palgata. Umbes 12 000 ajutise töölepingu alusel töötava tervishoiutöötaja töölepinguid ei pikendata, kirjutas la Repubblica.

Berlusconi otsib parlamendis tuge kahe aastasele 25 miljardilisele eelarvekärpe paketile, et kasvatada usaldust euroala vastu. Abinõude seas on ka tsiviilteenistujate palkade külmutamised ja kohalikele omavalitsustele maksete vähendamine.

Eelarvekärbete eesmärgiks on tuua Itaalia eelarvepuudujääk 5,3 protsendile SKPst.

Hetkel kuum