Romet Kreek • 20. juuli 2010 kell 10:48

Ungari võlakirjaoksjon ebaõnnestus

Ungari laenukulu kerkis 19nädala kõrgemale tasemele, kuna esimene võlakirjapakkumine IMF ja Euroopa Liidu läbirääkimiste katkemise järel Ungariga ebaõnnestus. Alates juunist ei suutnud valitsus kaasata turult juba neljandat korda nii palju raha, kui plaanitud. Täna pakuti 35 miljardi forindi ehk 156 mln dollari eest kolme kuulisi valitsuse võlakirju. Valitsus lootis saada 45 miljardit forinti. Võlakirjatootlus kasvas 5,28 protsendilt 5,47 protsendile.

„Turg hindab praegu võlakirjadesse intressitõusu,“ ütles BNP Paribasi võlakirjakaupleja Gyorgy Cselenyi Bloombergile. „Kui intressitõus toimub, siis kolme kuu sees. See on täiesti loogiline samm, vähemalt turuperspektiivist lähtuvalt.“

Euro tõusis eilselt 290,35 forindilt 290,54 forindile.

Hetkel kuum