Romet Kreek • 18. august 2010 kell 6:10

Vietnam devalveeris jälle dongi

Vietnami dong langes USA dollari vastu rekordmadalale, kuna keskpank devalveeris dongi juba kolmandat korda aasta jooksul, vahendab Bloomberg.

Dong langes 1,1 protsenti, 19 320 dongile dollarist. Eile teatas keskpank, et tänasest on päevane valuutakurss kaks protsenti eilsest madalam ehk 18 932 dongi dollarist. Valuutal lastakse kõikuda kuni kolm protsenti kummaski suunas.

„Devalveerimise eesmärk on tegeleda väliskaubanduspuudujäägiga, mis on seitsme kuuga peaaegu kahekordistunud,“ ütles United Overseas Banki analüütik Ho Woei Chen. „See tekitas mure valuuta suhtes ja oli märgiks, et dong devalveeritakse, et kasvatada eksporti ja vähendada importi.“

Mustal turul Ho Chi Minh City kullapoodides maksis dollar 19 490 dongi.

Vietnami eksport kasvas aastaga seitsmel kuul 17,5 protsenti, kuid import kasvas 25,5 protsenti. Väliskaubandusdefitsiit ulatus 7,4 miljardi dollarini.

Hetkel kuum