Romet Kreek • 15. september 2010 kell 8:46

Jeeni interventsioon paneb ostma Jaapani aktsiaid

Austraalia fondihaldusfirma AMP Capital Investors, mille hallatavate varade maht on 85 miljardit dollarit, ostab Jaapani keskpanga interventsiooni järel tõusva päikese maa aktsiaid, kirjutab Bloomberg.

AMP Capitali strateeg Nader Naeimi teatas, et nad suurendavad Jaapani allokatsiooni võrdlusindeksiga võrreldes neutraalselt tasemelt suuremaks. Ta keeldus vastamast, milliste Jaapani ettevõtete aktsiaid nad ostavad.

Jaapani keskpanga interventsiooni abil nõrgenes jeen USA dollari vastu 2,5 protsenti tasemele 85,18 jeenile dollarist.

„Interventsioon oli päästikuks,“ lausus Naeimi. „Nad teevad midagi valuutaga. Kui nõrgenev jeen on jätkusuutlik, suurendame veegi Jaapani osa.“

Jaapani Nikkei 225 aktsiaindeks tõusis täna 2,3 protsenti, tulles välja varasemast päevasisesest 1,1protsendisest langusest.

Ka teine Austraalia fondihaldusfirma Pengana Capital teatas, et ka nemad suurendavad Jaapani aktsiate osakaalu, kuna sekkuti valuutaturule.  See varahaldusfirma võib osta Jaapani eksportööride aktsiaid, iseäranis neid, mis on seotud ekspordiga Hiina. Ka meeldivad neile komponentide tootjad Omron ja tööstusrobotite tootja Fanuc.

Hetkel kuum