• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Past: vaevalt kampaania pidurdab hinda tõstmast 

  Ausa hinna kokkulepe ei pruugi hinnatõusu peatada, kuid muudab tarbija euro ja ettevõtja suhtes sallivamaks, rääkis Past & Partnerid suhtekorraldusettevõtte omanik Aune Past ausa hinna kokkulepest.

  „Kindlasti on inimesi, kes tõlgendavat kampaaniat ka nii: hea, et euro tuleb, hinnad saavad ausaks ja hinnatõusu ei tule,“ ütles Past. Tema sõnul on hinnakampaania tehtud selleks, et tõsta ettevõtluse mainet aususe suunas. Siiski on Pasti sõnul kampaania suurim eesmärk positiivse hoiaku kujundamine euro suhtes.
  Samas ütles Past, et hindadele ei pruugi kampaania mõju avaldada. „Hinnad tõusevad pidevalt ja kampaania on tehtud selleks, et vähendada inimeste hirmu euro ees. Vaevalt et keegi hindu tõstmata jätab, kui see muidu kavas oli. Lihtsalt hinnatõusuks tuuakse muud põhjused kui euro,“ sõnas Past.
  Pasti sõnul käitub kampaania kui isetäituv ennustus. „Kui kellelegi või millelegi valmistatakse ette positiivne maine, siis haakuvad ümbritsevad selle positiivsusega ja üritavad anda ka endast parima,“ sõnas Past. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.