Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  KUIDAS ehitada Venemaal?

  Eesti ehitussektorit tabas tööde mahu vähenemisest tingitud pankrotilaine. Need, kes püsivad veel elus, kärpisid oma kulutused miinimumini, kuid paljud neist teenivad ikkagi kahjumit.
  Käibe poolest suured ettevõtted hoiavad endal hinge sees ainult riigitellimustega. Väike- ja keskmised ettevõtted püüavad täita tekkinud augud Skandinaaviamaade, eelkõige Soome turul. Kuid ka seal on omad probleemid, sest kriisi ajal pole kellelgi kerge.
  Samal ajal tegutsevad Peterburis ja Moskva rajoonis edukalt mitte ainult soomlased, vaid ka mitmed Eesti suuremad ja väiksemad ettevõtted. Venemaa ei tee neile liiga, kui nad aktsepteerivad sellel turul kehtivaid reegleid.
  Andres Aavik, Skanska EMV AS
  Venemaale läheme ainult tingimusel, kui klientideks on rahvusvahelised firmad, keda me hästi tunneme. Kahtlemata on see väga perspektiivikas turg, kuid ka riskid on seal suured. Peamine probleem on bürokraatia ja korruptsioon. Kellelegi võib see isegi meeldida, kuna pistise abil saab lahendada palju probleeme, kuid meie ettevõtte eetikakoodeks välistab sellised meetodid.
  Sven Pertens, Lemmiknäinen Eesti
  Venemaal on väga suured mastaabid. Arutlusel on võimalused arendada seal üksikuid projekte, kuid otsust ei ole veel langetanud. Ei usu, et töö tegemine erineb seal drastiliselt tööst teistes riikides, tehnoloogiad on igal pool samad. Nagu ka ametnikud. Seega ei tohiks seal mingeid erilisi probleeme olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Reformierakonna minister soovitab Tallinnal Haigla raha välja võidelda riigieelarvest
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.
Tallinna Haigla rajamine on kogu Tallinnale ja laiemalt tegelikkult ikkagi oluline ning ELi rahastusest ilmajätmise järel tuleb raha hakata taotlema riigieelarve strateegiast.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.