• Jaga lugu:

  KUIDAS ehitada Venemaal?

  Eesti ehitussektorit tabas tööde mahu vähenemisest tingitud pankrotilaine. Need, kes püsivad veel elus, kärpisid oma kulutused miinimumini, kuid paljud neist teenivad ikkagi kahjumit.
  Käibe poolest suured ettevõtted hoiavad endal hinge sees ainult riigitellimustega. Väike- ja keskmised ettevõtted püüavad täita tekkinud augud Skandinaaviamaade, eelkõige Soome turul. Kuid ka seal on omad probleemid, sest kriisi ajal pole kellelgi kerge.
  Samal ajal tegutsevad Peterburis ja Moskva rajoonis edukalt mitte ainult soomlased, vaid ka mitmed Eesti suuremad ja väiksemad ettevõtted. Venemaa ei tee neile liiga, kui nad aktsepteerivad sellel turul kehtivaid reegleid.
  Andres Aavik, Skanska EMV AS
  Venemaale läheme ainult tingimusel, kui klientideks on rahvusvahelised firmad, keda me hästi tunneme. Kahtlemata on see väga perspektiivikas turg, kuid ka riskid on seal suured. Peamine probleem on bürokraatia ja korruptsioon. Kellelegi võib see isegi meeldida, kuna pistise abil saab lahendada palju probleeme, kuid meie ettevõtte eetikakoodeks välistab sellised meetodid.
  Sven Pertens, Lemmiknäinen Eesti
  Venemaal on väga suured mastaabid. Arutlusel on võimalused arendada seal üksikuid projekte, kuid otsust ei ole veel langetanud. Ei usu, et töö tegemine erineb seal drastiliselt tööst teistes riikides, tehnoloogiad on igal pool samad. Nagu ka ametnikud. Seega ei tohiks seal mingeid erilisi probleeme olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.