Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mart Luik: uudisnupp on odavaim reklaam

  Reklaamina müüdavad uudisnupud on hinna tõttu viimastel aastatel muutunud populaarsemaks, rääkis Ajakirjade Kirjastuse juht Mart Luik. Seetõttu tõstab kirjastus ajakirjadesse müüdavate uudiste hinda.

  "See on ikkagi hinna küsimus. Uudisnupuga saab tootele tähelepanu märkimisväärselt väiksema investeeringuga," sõnas ta.
  "Rasketel reklaamiaegadel on uudisnupud muutunud meie ajakirjades nõutud kaubaks. Tegemist on kuluefektiivse reklaamilahendusega – toodete lühikirjeldus ja pilt annavad edasi praktilise info, mis kampaaniate juures just rasketel aegadel esmatähtis oli. Lisaks on uudisnupu kujundus sarnane ajakirja orgaanilisele sisule, mis reklaami usutavust lugeja silmis tõstab," teatas Ajakirjade Kirjastus eelmisel nädalal klientidele saadetud kirjas.
  Ajakirjade Kirjastuse reklaamidirektori Indrek Soomi sõnul on uudisnuppudelt laekuv reklaamiraha kaduvväike, peamiselt just selle odava hinna tõttu. Uudisnupud on ajakirjades müüdavad mõnelauselised tekstilõigud, mis on peamiselt tootetutvustused ja seega illustreerivad neid sageli reklaamitava toote pildid. Soom lisas, et ainult pealiskaudsele lugejale võib esmapilgul jääda mulje, et tegu pole reklaamiga.
  Ajakirjade Kirjastuse uue hinnakirja järgi maksab suurema tiraažiga ajakirja (nt Eesti Naine, Kroonika, Anne&Stiil) uudisnupp 5000 krooni pluss käibemaks. Väiksema läbimüügiga ajakirja (Oma Maitse, Tervis Pluss jt) uudisnupu hind on 4000 krooni. "Selline praktiline reklaamitoode peaks olema ka hinna osas taas väärtustatud. Seepärast muudame uudisnuppude hinnapoliitikat," selgitas kirjastus klientidele saadetud kirjas.
  Terve lehekülje suuruse reklaami ostja saab Ajakirjade Kirjastuselt ühe uudisnupu tasuta. Uudisnupp peab ilmuma samas ajakirjas ja samas kuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.