• Jaga lugu:

  KUIDAS valida reisikindlustust?

  Kuna reisikindlustuse nime all pakuvad kindlustajad erinevaid sisulisi lahendusi, erinevad ka kindlustustingimused ja hind üsna palju. Tingimusi aitab võrrelda finantsinspektsiooni tarbijaveeb www.minuraha.ee (http://www.minuraha.ee/12470), kus on olemas nii läbimõtlemist vajavad küsimused kui ka arvutisse salvestatav ning väljaprinditav võrdlusankeet.
  Inimesed üritavad hoida kokku kindlustusmakse pealt, valides väiksemaid kindlustussummasid. Samas võib selline käitumine kahju korral rängalt kätte maksta. On loomulik, et mida pikem reis, seda rohkemate riskide vastu tuleks kindlustada.
  Lepingu sõlmimisel soovitavad kindlustusseltsid pöörata tähelepanu välistustele ehk millistel juhtudel kindlustuskahju või kulusid ei hüvita. Kindlustusjuhtumite korral tuleb kokku koguda ja säilitada kõik kirjalikud tõendid, arved ja tšekid, mis tavaolukorras prügikasti lendavad.
  Reisikindlustus kaasneb Swedbanki Visa Goldi ja Platinumi, MasterCard Goldi, American Express Platinumi ja Goldiga, kuid kindlustuse tingimused on krediitkaarditi mõnevõrra erinevad.
  SEB pakub krediitkaardiomanikele Goldi ja Crediti aastasi reisikindlustuse pakette, mis erinevad piirsummadelt ja kindlustatud isikute arvult ja kus reisikindlustusleping tuleb eraldi sõlmida.
  Nordea Panga MasterCard Gold krediitkaardiga kaasneb samuti reisikindlustus, mis laieneb kaardivaldaja pereliikmetele. Sampo Pank krediitkaardi kasutajaile reisikindlustust ei paku.
  Väga paljud võtavad turismibüroo pakutud kindlustuse, kuid on väga palju riske, mida see reisikindlustus ei hõlma. Tasub arvestada, et tavalisel inimesel pole 20 000 krooni tagataskust välja käia, kui nad välismaal on ja reis, millega koju naasta kavatseti, ootamatult ära jääb. Vaadake väga täpselt reisikindlustuse tingimusi, millise sugulusastmeni ja mis haiguste puhul kulusid hüvitatakse. Ärge usaldage Euroopa ravikindlustuskaarti. Mul oli juhus, kus laps jäi reisil haigeks ja läksin avalikku haiglasse, kuid seal öeldi, et nemad ravikindlustuskaartidega kedagi vastu ei võta, kuna paljud riigid on nende eest võlgu.
  Kasutan American Express Platinumi kindlustust, mida pank pakub koos krediitkaardiga. Seal on kindlustuskate kõige suurem, kui pagas kaduma läheb või sinu pereliikmetega midagi juhtub. Ravikindlustusega on kaitstud nii sinu vanemad, lapsed kui ka sõbrad, kes koos sinuga reisivad.
  Tavalisele inimesele soovitan: võtke ja vaadake tingimusi - reisikindlustust, pagasit, haigusi ja traumasid ning mis riikides kindlustus kehtib.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Ärimehi ja poliitikuid tinistanud õnneotsijast kelm vahistati Politsei palub ohvritel endast märku anda
Politsei vahistas varem korduvalt kelmuses süüdi mõistetud Marek Tamme (varem Alle), kes pööras osavalt ümber näpu ettevõtjad, tipp-poliitikuid ja isegi krimikohtuniku Merle Partsi. Politsei kahtlustab, et kelmi ohvrite ring võib olla laiem.
Politsei vahistas varem korduvalt kelmuses süüdi mõistetud Marek Tamme (varem Alle), kes pööras osavalt ümber näpu ettevõtjad, tipp-poliitikuid ja isegi krimikohtuniku Merle Partsi. Politsei kahtlustab, et kelmi ohvrite ring võib olla laiem.