Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Herbie Hancock pakub hõrke džässihelisid

  Herbert Jeffrey Hancocki ehk Herbie Hancocki, Ameerika džässipianisti ja helilooja tähelend sai alguse 1960. aastatel, kui andekas 20ndates noormees liitus Miles Davise kvintetiga. Edu saabus õige kiiresti.
  Koos Miles Davisega anti välja mitu revolutsioonilist plaati, mis mõjutasid tugevalt rokkdžässi arengut ning avardasid oluliselt džässi mõistet. Kui varem peeti džässiks üksnes akustilist muusikat, siis kvintett ja Hancock nihutasid selle piire: džässmuusika liikus aina enam elektroonilise muusika poole ning lisandusid mitmesugused roki ja funky elemendid.
  Tema uuendusmeelset ja originaalset lähenemist on aastakümnete jooksul märgatud ja kõrgelt hinnatud. Teda on pärjatud filmimuusika Oscari, 12 Grammy (millest viimase pälvis ta aasta albumi eest 2008. aastal), arvukate Keyboard Magazini ja paljude teiste auhindadega. Seega võib teda auga pidada üheks mõjukamaks muusikuks džässi, funky ja r'n'b vallas.
  Publiku rõõmustamist uuenduslike muusikaliste kõlade ja lahendustega ei ole muusik aga jätnud. Tema turnee "The imagine project tour", mis startis juba juunis, tutvustab tema sel suvel ilmunud samanimelist albumit, mis valmis koostöös väga paljude maailma mainekate muusikutega. Kaasatud olid näiteks Seal, Juanes, Dave Matthews, John Legend, Pink, Chaka Khan, James Morrison jpm.
  Plaadi valmimisele kaasa aidanud artistid turneel kahjuks kaasa ei tee, küll aga esineb vägagi silmapaistev kooslus teisi muusikuid. Uute lugude kõrval pakutakse läbilõiget artisti tuntumatest paladest, sõnas kontserdi PR- ja turundusjuht Margot Holts. Esitusele tulevad näiteks "Chameleon", "Cantaloupe island", "Maiden voyage" ja palju muud hittlood.
  Lood esitab Herbie Hancock Estonia kontserdisaalist spetsiaalselt selleks õhtuks laenatud Steinway klaveril. "Esialgu soovis ta mängida Fazioli klaveril. Neid aga toodetakse väga vähe, mistõttu polnud ühtegi neist võimalik Eestist, Lätist ega Soomest leida. Lähim oli Leedus. Lõpuks nõustus ta mängima meie Steinway klaveril, ent ta uuris väga põhjalikult, milline on klaveri seerianumber, millal ta valmistatud on jne," rääkis Holts muusiku soovidest ja pühendunud suhtumisest.
  Pühendunud suhtumine saadab tuuri ka laiemalt, sest kogu ettevõtmise tunnussõnadeks on rahu ja üksmeel. "Sõnum kogu selle ettevõtmise taga on maailma rahu, rõhumine, et üksmeelne ülemaailmne koostöö toob rahu," rääkis Hancock augustis Londonis antud intervjuu käigus.
  Kindlasti ei too muusika kohest murrangut, kuid on võimas vahend inimeste mõtete, arusaamade ja tegude kujundamisel, usub muusik veendunult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.