• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia ja Aafrika temperament

  Ei tea, mis valu see eestlast sügise saabudes kiusama hakkab - asub teine teadlikult või alateadlikult kõike sooja, suvist ja temperamentset taga ajama.
  Aga eks ta ole mõistetav. Kõike seda meil siin ju kamaluga ei jagata: ikka jääb suvi liiga lühikeseks, toredad peod õigel ajal pidamata ja sooja väheks.
  Seetõttu ongi see ja ka järgmised nädalad puhast temperamenti ja kirge täis. Sügisene sompus olek lihtsalt nõuab seda.
  Otsa teeb sel nädalavahetusel lahti rahvusvaheline idamaise tantsu festival, kus peale esinemiste ja konkursi jagavad kõhutantsutarkusi professionaalsed õpetajad Iisraelist, Ungarist, Soomest ja mujalt.
  Ei puudu ka tantsukursused ja tantsuriiete moe-show.
  Järgmisel nädal jätkatakse veel kuumemate rütmide ja esinemistega. Algab esimene trummifestival "Maailmatrumm", mis India muusikute ja tantsijate kõrval löökpillimängijaid ka päiksepaistelisest Aafrika riigist Senegalist Eestisse meelitab. Nende laule, tantse ja ka rahvusroogi saab kuulata-vaadata-maitsta juba järgmisel neljapäeval Rock Cafés.
  Suurt show'd, kaasaelamist ja -mängimist lubab festivali trummituleööl üles astuv eesti muusik Peeter Jõgioja.
  Kes aga sellisele tempole öötundidel vastu ei pea, võib festivali viimasel, klassikapäeval, tuntumatele ja rahulikumatele lugudele kaasa elada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.