Raivo Sormunen • 9. november 2010 kell 8:19

LHV: Nordecon näitab paranemise märke

LHV analüütik Kristo Oidermaa sõnul näitasid Nordecon Internationali kolmanda kvartali tulemused võrreldes varasemate kvartalitega paranemise märke.

„Kvartali käive kahanes küll 20% võrreldes eelmise aastaga, kuid lepinguteportfelli maht on viimastel kvartalitel stabiliseerunud, mis peaks peagi ka järgmiste kvartalite käibe võrdlustes kajastuma. Positiivse poole pealt näitas Nordecon kolmandas kvartalis taaskord brutokasumit ning 6,2% suurune marginaal on korralik arvestades eelmiste kvartalite kahjumeid. Kuid ettevõte arvestas projektidelt kahjumeid ette juba eelmine kvartal, mis kindlasti toetas positiivselt selle kvartali brutokasumit,“ andis Oidermaa äsja avaldatud ehituskontserni kvartalitulemuste kiire kommentaari.

Perioodi 1,9 miljoni eurone puhaskahjum oli küll märgatavalt suurem investeerimispanga prognoosist, kuid selle taga peitub välja antud laenude ning nõuete mahakirjutamine. „Selle mõjuga korrigeerituna oleks ettevõte isegi väikest kasumit näidanud. Seega ettevõtte korrigeeritud tulemused olid pigem positiivse noodiga,“ märkis Oidermaa.

Hetkel kuum