Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vink: jätkame allahindlust

  Kolmandas kvartalis oluliselt laenunõudeid korstnasse kirjutanud ning seetõttu kahjumisse jäänud Nordecon International juht Jaano Vink tunnistab, et ehituskontsern võib veel varasid alla hinnata.

  Nordecon teenis kolmandas kvartalis 592,3 miljoni kroonise käibe juures 30,3 miljonit krooni kahjumit. Kahjumisse lükkas ettevõtte erakorraline 40,2 miljoni kroonini ulatunud laenude allahindlus, mille ettevõtte tütarfirma Eston Ehitus oli andnud Pärnu Keskuse ehituse tellinud Aida Partner OÜ (kaubanduskeskuse tellija) ja Win Markets OÜga (parkimismaja tellija) seotud ettevõtetele.
  Lisaks sellele summale on kaubanduskeskuse mõlemad tellijad Eston Ehitusele ehitusteenuste eest senini võlgu 42,4 miljonit krooni. "Nende nõuete laekumine on seni lahtine kuni pole selge, kas ja kuidas mõlema ehitust olulises osas finantseerinud pank jätkab ehitamise finantseerimist või mitte. IV kvartal peaks sellesse selguse tooma. Allahindlust pole ka seetõttu kajastatud. Oleks kummaline kui üks kvartal hinnatakse nõue alla ja järgmine kvartal allahindlus tühistatakse. Allahindluse saab teha vaid siis kui kõik teadaolevad faktid seda kinnitavad ja puudub tõenäosus vastupidiseks," täpsustas Vink 42,4 miljoni kroonise nõude laekumise võimalust.
  Küsimusele, kas käimasolevas kvartalis võib oodata veel teisigi teistegi varade allahindlusi, ütles ehituskontserni juht, et nende eesmärk pole lükata allahindlusi aasta viimasesse kvartalisse kui vajadus nende järgi on selge juba aasta keskel.
  "Investorid on üldjuhul teadlikud, et tavapäraselt vaadatakse aasta lõpus üle kontserni kinnisvaraportfell ning tellitakse hinnang nende väärtuse kohta atesteeritud kinnisvara hindajatelt. Samuti antakse aasta lõpu seisuga hinnangud kontserni bilansis kajastatud firmaväärtusele kuna siis on sobivaim aeg hinnata järgmisi perioode," märkis Vink.
  Eilse päeva ligi 6% languse alustanud Nordeconi aktsia lõpetas 1,36 eurol (21,28 kroonil) ehk 2% miinuses. Selle hinna alusel ulatub ehituskontserni turuväärtus hetkel 654,5 miljoni kroonini, mis on vaid veidi kõrgem Nordeconi omakapitali mahust (599,8 miljoni krooni).
  Nordeconi varade maht oli septembrikuu lõpu seisuga 1,701 miljardit krooni.
  Varadest moodustavad nõuded ostjate vastu ja muud nõuded 667,2 miljonit krooni, varud 374,3 miljonit krooni, immateriaalne põhivara 248,0 miljonit krooni ja materiaalne põhivara 150,3 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Minu elu kõige nutusem poolaasta
Elasin just üle oma elu kõige halvema tootlusega esimese poolaasta börsil, kuid saan rahuoluga tõdeda: mu portfell on üsna kriisikindel.
Elasin just üle oma elu kõige halvema tootlusega esimese poolaasta börsil, kuid saan rahuoluga tõdeda: mu portfell on üsna kriisikindel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Riik võtab Tallinna Haiglalt toetuse ära Kõlvart: siis haiglat ei tule
Euroopa Liidu taastekava Eesti osa vähenemise tõttu otsustas valitsus, et vähemprioriteetsed on ning taasterahastu toetusest ilma jäävad Tallinna Haigla ja Haapsalu raudtee.
Euroopa Liidu taastekava Eesti osa vähenemise tõttu otsustas valitsus, et vähemprioriteetsed on ning taasterahastu toetusest ilma jäävad Tallinna Haigla ja Haapsalu raudtee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.