Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsia +360%

  Swedbanki juht Michael Wolf nendib, et pööre Balti riikides on üks olulisemaid tegureid Swedbanki aktsia 360%-lises tõusus võrreldes mullusega. Rootsi ärileht DI kirjutas täna, et Balti krahhist on saanud buum.

  Viimases kvartalis teenis pank Balti riikidest 531 miljonit Rootsi krooni kasumit, mis oli esimene kasum 2008. aasta lõpust. Pööre kajastub tugevalt ka panga aktsiakursis – võrreldes eelmise aasta 1. märtsi seisuga on Swedbanki aktsia kerkinud 360%, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri.
  SEB aktsia on madalseisust kerkinud 180% ja Nordea panga aktsia 110%.
  Eile Stockholmis East Capitali konverentsil kõnelenud Wolf tunnistas, et pank ei ole Balti riikides toimunu pärast süüst puhas. "Loomulikult on meil toimunu eest suur vastutus," ütles Wolf, kes sai ise Swedbanki juhiks kriisi päevil, asudes lahendama eelkäijatest jäänud probleeme.
  Wolf avaldas hämmeldust IMFi karmuse üle Balti riikides, kaheldes, kas ikka oli tarvis sellist raskesuurtükki välja veeretada. Piirkonda paremini tundes oleks võib-olla saanud leebemalt läbi. Samas on rohi mõjunud.
  Samas kiitis ta Balti riikide valitsusi. "Nad said aru, mida teha tuleb ja tegid õigeid otsuseid. Ja suurtest kärbetest hoolimata on neil jätkuvalt elanikkonna toetus ja väljavaated tagasi valitud saada," ütles Wolf.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.