Sirje Rank • 13. november 2010 kell 17:12

EL ärgitab Iirimaad abi vastu võtma

Euroopa Liit ärgitab Iirimaad välisabi vastu võtma, et taastada usaldus riigi maksejõulisusse ning peatada kriisi levik euroala teistesse suure võlakoormaga riikidesse, kirjutasid täna Wall Street Journal ja Financial Times.

Süveneb veendumus, et kiire tegutsemine Iirimaa puhul oleks parem kui ootamine, millal turud enam muud valikut ei jäta. Pikk viivitamine Kreeka abistamisega sel kevadel ähvardas kummutada investorite usalduse kogu euroala vastu.

WSJ kirjutas, et tõenäoliselt arutatakse teemat tuleval nädalal erinevatel kohtumisel. Financial Times’i andmeil kaalutakse aga juba nädalavahetusel, kas mingit otsust oleks Iirimaa suhtes vaja enne esmaspäeval turgude avanemist.

Iirimaa on seni igasugust abivajadust eitanud. Kui aga Iiri hädad hakkavad ohustama juba euroala teisi riike, sealhulgas suurriike Hispaaniat ja Itaaliat, võib abi vastuvõtt olla parim lahendus.

 

Hetkel kuum